Nyhetsbrev

Fyll i formuläret nedan och ta del av våra nyhetsbrev.


Summering Leaderprojektet 2012

Summering av Leaderprojekt under perioden juni – december 2012

Under perioden har fokus varit på att få fram en nulägesrapport för Resö som område ur ett besöksperspektiv. Under sommaren genomfördes en besökarundersökning, främst kvalitativ men även ett antal enkäter samlades in från besökare i gästhamnen. Uppföljning har skett med gästhamnspersonal efter sommaren. I oktober var det ett mycket uppskattat inspirationsmöte med Yngve Bergqvist från Icehotel.

Det hölls också workshop om utvecklingsintressen. Deltagare var främst boende och företagare i området. Resultaten har sammanställts och prioriteringar i önskemål om utvecklingssatsningar har gjorts av dem som deltog. Allt nulägesmaterial inklusive resultat från undersökningar, workshop och tävling har sammanställts i en Resö Nulägesrapport. Rapporten är tagen i styrelsen och är avslutad med SWOT beslutad av Samhällsföreningens styrelse.

Barn och ungdom på Resö, särskilt i Sjöstjärneskolan har haft ett berättarprojekt där var och en skrivit om vad de önskar på Resö i form av saker att göra. Alla berättelser har samlats in, lästs och vinnare utsetts av Samhällsföreningens styrelse. Vinster var presentkort till Sportshopen som de sponsrat med.

Under hösten har denna nya webbsida för Resö och en logotype för Resö som område tagits fram i samarbete med webbkonsult MGNS i Tanumshede. Flera möten med företag på Resö har hållits och avstämningar skett för nulägesrapport och den nya webben och Resö logotype.

Det har också varit möten för att diskutera möjligheter med större arrangemang för barn kommande sommar. Samt har aktiviteter för barn kommit igång på Hamnmagasinet; film och spelkvällar planeras genomföras 1 gång /månaden.

I somras deltog Resö i Västerhavsveckan, och koordinerades inom ramen för detta projekt.

Kommande projektperiod: Utvecklingsplanen ska skrivas klar. Den nya webben lanseras fullt ut. Logotype och marknadsföring av Hamnmagasinet ska ses över.

Resö 11 januari 2013, Margareta Andersson, Processledare, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Inbjudan till workshop 2012     Inspirationsträff med Yngve Bergqvist_2012

Resultat från Workshop