Nyhetsbrev

Fyll i formuläret nedan och ta del av våra nyhetsbrev.


1

Sjöräddning på Resö!? Information den 14/3

Sjöräddningsstation på Resö!? En plan finns att till del stationera en 8 m båt på Resö. Den behöver bemannas med frivilliga.

Alla som är intresserade är välkomna till Hamnmagasinet torsdagen den 14/3 kl 18. Anders Möllstam som delårsbor på Resö och Anna Bäckstedt, ansvarig för SSRS i Havstensund berättar om mojligheterna att bli sjöräddare. Anders är också sjöräddare i dag. För de som anmäler sig som blivande frivilliga sjöräddare finns det möjlighet att under året få olika typer av utbildning inför 2020 när båten ska vara på plats. Om du redan nu vill anmäla dig som intresserad kan du göra det till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det går givetvis bra att anmäla intresse även på mötet den 14/3.

Välkommen!

Anders Hedenstedt

1

Årsmöte den 11 maj

Årsmötet blir den 11 maj. Efter mötet lämnas information om aktuella frågor som t ex arbetet med vår lokala utvecklingsplan och Kosterhavsentrén, På eftermiddagen har vi arbetsdag/dugnad på Hamnmagasinet och Handlarn. Alla är välkomna och vi kommer att bjuda på korv till de som deltar i arbetet.

1

Utvecklingsplan för Resö och Galtö,projektledare utsedd

 

Projektledare för arbetet med vår lokala utvecklingsplan blir Helena von Bothmer.

 

 

 

Tanums kommun och Samhällsföreningen har beslutat  att ta fram en utvecklingsplan för Resö och Galtö. En arbetsgrupp om 8 personer har påbörjat detta arbete.

 

En processledare ska leda arbetet tillsammans med arbetsgruppen. En styrgrupp kommer att fungera som bollplank och ha synpunkter på arbetet och hur det framskrider. En dialog med medborgare kommer att ske via inbjudan till mindre möten utifrån temafrågor av olika slag.

 

En öppen facebooksida finns med temafrågor där intresserade för en positiv och hållbar utveckling av öarna erbjuds möjligheter att lämna synpunkter till arbetet.

 

Arbetsgruppen har hittills haft tre möten och ringat in frågor att arbeta vidare med som; hållbar markanvändning och tillgänglighetsfrågor.

Nu har ett avtal skrivits med Helena von Bothmer från Kosters trädgårdar som projektledare.

 

                 

 

  Vi hoppas på många medborgares intresse och delaktighet gällande

 

  hållbar utveckling av våra två öar!

 

1

Projektledare för framtagande av Utvecklingsplan för Resö och Galtö sökes

 

Tanums kommun och Resö/Galtös samhällsförening söker projektledare för framtagande av Utvecklingsplan för Resö och Galtö.

 

En arbetsgrupp arbetar redan med olika fokusområden och väntar nu på att en projektledare ska ansluta sig till arbetet. Till projektet finns även kopplat en styrgrupp.

 

 

 

Som projektledare kommer du att kalla till möten och leda dessa, att ansvara för dokumentation samt att bistå utifrån kompetens som kan vara användbar i arbetet. Du ska även tillsammans med arbetsgruppen rapportera till styrgrupp.

 

 

 

Projektid: 2019 02 01-2020 05 30

 

Tjänstens omfattning: 30-40%

 

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Du har kompetens att leda projekt, gärna gällande mark och planfrågor samt hållbarhetsfrågor.

 

Du är omvärldsorienterad.

 

Du är social och en god lagspelare.

 

Du är en god ledare .

 

Du är en god kommunikatör och ser till att alla får komma till tals.

 

 

 

Uppgifter om tjänsten kan lämnas av Ann-Catrin Göthlin 0707167725 eller 0525-25073

 

eller av Anders Hedenstedt 0705685454.

 

 

 

Du är välkommen med din ansökan i form av ett CV med personligt brev och löneanspråk senast 2019-01-25 till:

 

Samhällsföreningen Resö-Galtö ekonomisk förening

 

Hamnholmen 1

 

45797 Resö

 

 

 

eller per e-post till:

 

 

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

1

Hamnmagasinet stängt för renovering

Vi har renoverat golven och ska nu montera ljuddämpande innertak i matsalen. Vandrarhemmet berörs inte av arbetet.

1

Nyår på Resö

Måndagen den 31 december kl 22.00 öppnar Yvonne Sixtensson ochAnnika Svahn, dörrarna till Hamnmagasinet. Dit är alla välkomna att mingla o mysa, dansa och inte minst skåla och fira det nya året under ett fint fyrverkeri kl. 00.00. Du tar med dig din egen dricka att skåla med. Samhällsföreningen står för lokal, musik och fyrverkeriet.

1

Västerhavsveckan på Resö den 11 augusti

Västerhavsveckan i Resö hamn lördagen den 11 augusti kl 11-16. Havsverksatd, bioblitz,utställning, havsquiz och öppen fiskebåt.

 

1

Lyckad Resödag 2018

Resödagen 2018 blev en lyckad tillställning med mycket folk och bra väder.

1

Inget söndagscafé tills vidare

Vårt söndagscafé kommer tills vidare inte att vara öppet.

1

Lyckad midsommar på Johans gård

Tack vare ett antal entusiaster som ni ser arbeta vid kaffebordet fick vi ett midsommarfirande även i år 2018. Som framgår av bilderna kom ett mycket stort antal glada besökare som dansade runt den fina stången och köpte lotter och kaffe med fikabröd.

.